Zapytanie ofertowe na produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
Bielawki, 17.12.2019 r.
Dom Pomocy Społecznej w Bielawkach
Bielawki 47
83-130 Pelplin
Telefon/faks: (58) 536-16-59
Email: bielawki@op.pl
Godziny pracy: poniedziałek ? piątek: 7:00 ? 15:00
ZAPYTANIE OFERTOWE
W związku z planowanym zakupem produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Bielawkach w 2020r. uprzejmie proszę o złożenie oferty cenowej zgodnie z załączonymi dokumentami.
- Zamawiający:
Dom Pomocy Społecznej w Bielawkach
Bielawki 47
83-130 Pelplin
tel.(58) 536-16-59
NIP: 593-21-33-096
- Przedmiot zapytania ofertowego:
- Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej według zestawienia rodzajowo ? ilościowo ? wartościowego opisanego w Załączniku nr A do Formularza oferty.
- Zestawienie rodzajowo ? ilościowo ? wartościowe zawarte w Załączniku nr A w rubryce 4 zawiera prognozowane (szacunkowe) zapotrzebowanie asortymentu (przedmiotu dostawy) w okresie jednego roku i są to wielkości orientacyjne, przyjęte dla celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty.
III. Termin realizacji i istotne warunki zamówienia:
- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne będą dostarczane dwa razy w tygodniu od godz. 7:30 do godz. 09:00 do siedziby Zamawiającego, zgodnie ze złożonym telefonicznie lub faksem zamówieniem, poprzedzającym dzień dostawy towaru. Dostawa obejmuje również wniesienie przedmiotu zamówienia przez pracowników Wykonawcy do wskazanego magazynu u Zamawiającego.
- Dostarczone produkty zwierzęce, mięso oraz produkty mięsne powinny być wysokiej jakości, świeże, schłodzone, bez wad jakościowych, kolor mięsa jasno-różowy właściwy jak dla mięsa świeżego.
- Dostarczany przedmiot zamówienia musi być pakowany w oryginalnych opakowaniach oraz musi posiadać etykietę w języku polskim zawierającą co najmniej:
- nazwę produktu,
-
wykaz składników, przede wszystkim zawartość mięsa odpowiadającą zawartości wskazanej w załączniku A dla poszczególnych towarów,
-
datę produkcji,
-
nazwę i adres producenta,
-
masę netto,
-
datę przydatności do spożycia, datę minimalnej trwałości do spożycia,
-
zawartość netto wyrażonej w jednostkach miary,
-
oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację artykułu.
- Towar nie posiadający etykiety będzie bezwzględnie zwracany do dostawcy.
- Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Powinny być gładkie, czyste, łatwe do mycia i dezynfekcji.
- Zamawiający informuje, iż w niektórych pozycjach w zestawieniu rodzajowo-ilościowo-wartościowym przedmiot zamówienia został opisany przez wskazanie znaków towarowych, patentów bądź pochodzenia. Wskazania te mają charakter przykładowy, określają jedynie klasę i standard zamawianych wyrobów. Zamawiający dopuszcza w tych przypadkach składanie ofert na rozwiązania równoważne, a zatem zaoferowanie produktu o takim samym składzie, jakości i właściwościach organoleptycznych (kolor, konsystencja, zapach, smak) w opakowaniu, którego rodzaj i wielkość wskazał Zamawiający w ww. formularzu.
- Nie dopuszcza się dostarczenia towaru w opakowaniach zastępczych, uszkodzonych, czy zbiorczych.
- Przedmiot zamówienia musi być dobry jakościowo i posiadać co najmniej:
- a) 3 dniowy termin do spożycia w przypadku mięsa,
- b) 21 dniowy termin do spożycia w przypadku wędlin.
- Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia powinien być zgodny z obowiązującymi przez Wykonawcę systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym.
- Zamawiający wymaga, aby na dokumencie dostawy lub innym dokumencie handlowym była wskazana data przydatności do spożycia dla zakupionego towaru.
- Towar zostanie dostarczony transportem Wykonawcy do siedziby zamawiającego. Koszt transportu wliczony będzie w cenę dostawy.
- W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem, przeterminowanego lub złej jakości Wykonawca na swój koszt dokona wymiany takiego towaru na wolny od wad- w tym samym dniu, w którym miała miejsce dostawa.
- W ramach zamówienia zostanie wybrany Wykonawca, który złoży najkorzystniejszą (najtańszą) oferty cenową.
- Rozliczenie transakcji następować będzie przelewem na konto wskazane na fakturze ciągu 14 dni od dnia otrzymania prawidłowo wystawionej faktury przez Wykonawcę.
- Zamawiający może zamknąć postępowanie bez wybrania jakiejkolwiek oferty, w przypadku, gdy żadna ze złożonych ofert nie odpowiada warunkom określonym przez Zamawiającego.
- Termin wykonania zamówienia (12 m-cy): od 01.01.2020r. do 31.12.2020r.
- Dom Pomocy Społecznej w Bielawkach zaznacza, iż Wykonawca może ulec zmianie w przypadku naruszenia zasad określonych w niniejszym zapytaniu.
- Opis sposobu przygotowania oferty:
- Ofertę należy sporządzić w języku polskim.
- Oferta wraz z załącznikami musi być czytelna.
- Oferta i wszystkie załączniki muszą być opieczętowane pieczęcią firmową i podpisane przez osobę uprawnioną do reprezentacji.
- Jeżeli osoba/osoby podpisująca ofertę działa na podstawie pełnomocnictwa, to pełnomocnictwo musi w swej treści jednoznacznie wskazywać uprawnienie do podpisania oferty. Pełnomocnictwo to musi zostać dołączone do oferty i musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem.
- Złożenie więcej niż jednej oferty spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez wykonawcę.
- Wykonawca ponosi wszystkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
- Oferta musi obejmować całość zamówienia.
- Oferty częściowe oraz oferty wariantowe zostaną odrzucone.
- Oferta winna być przygotowana na formularzu oferty stanowiącym Załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji.
- Wykaz oświadczeń lub dokumentów jakie mają dołączyć do oferty Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków w udziale w zapytaniu ofertowym:
- Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne – Załącznik nr 2.
- Oświadczenie o spełnieniu koniecznych wymagań higieniczno – sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością.– Załącznik nr 3.
- Składanie ofert.
- Ofertę wraz z załącznikami opatrzoną nazwą zamówienia: ,,Oferta na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa oraz produktów mięsnych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Bielawkach w 2020 r” należy złożyć do dnia 23.12.2019 r. do godz. 14:00:
- w siedzibie Zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej Bielawki 47; 83-130 Pelplin (Budynek Główny ? administracja) lub,
-
przesłać pocztą e-mail: bielawki@op.pl za potwierdzeniem odbioru.
- Oferta złożona po terminie zostanie zwrócona Wykonawcy bez otwierania. Decydujące znaczenie dla oceny zachowania powyższego terminu ma data i godzina wpływu do Zamawiającego, a nie data jej wysłania przesyłką pocztową, czy kurierska.
- O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający powiadomi Wykonawców pisemnie.
- Z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę zostanie zawarta umowa (wzór umowy stanowi Załącznik Nr 4). Wykonawca przed podpisaniem umowy dostarczy do Domu Pomocy Społecznej w Bielawkach następujące kserokopie dokumentów potwierdzone ,,za zgodność z oryginałem”:
- wpis do ewidencji działalności gospodarczej lub odpis z KRS,
- zaświadczenie o numerze NIP,
- zaświadczenie o numerze REGON.
- Osoba uprawniona do kontaktu z oferentami:
Małgorzata Gładykowska (58) 536-16-59, adres e-mail: bielawki@op.pl
Korespondencja w sprawie Zamówienia : fax (58) 536-16-59.
VII. Inne postanowienia
- Zamawiający zastrzega sobie możliwość w każdym czasie dokonania zmian lub odwołania warunków zawartych w niniejszym zapytaniu ofertowym. W przypadku wprowadzenia zmian Zamawiający ogłosi to na swojej stronie intrnetowej: dpsbielawki.com i każda zmiana staje się wiążąca od chwili ogłoszenia.
- Zamawiający zastrzega sobie możliwość unieważnienia zapytania ofertowego w każdym czasie bez podania przyczyny.
- Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu unieważnienia postępowania.
4.Otwarcie ofert nastąpi komisyjnie w siedzibie Zamawiającego bez udziału Wykonawców.
VIII. Klauzula informacyjna z art. 13 RODO:
Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO) informuję, że:
- Administratorem Pana(ni) danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w Bielawkach, Bielawki 47, 83-130 Pelplin, NIP: 5932133096, REGON: 040000049.
2.Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym może Pan(ni się skontaktować w sprawach ochrony Pana(ni) danych osobowych i realizacji swoich praw pod następującym adresem poczty elektronicznej: administracja@dpsbielawki.pl lub pisemnie na adres: Dom Pomocy Społecznej w Bielawkach, Bielawki 47, 83-130 Pelplin.
3.Pana(ni) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na ?Dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Bielawkach w 2020? prowadzonym w trybie zapytania ofertowego w oparciu o przepisy Kodeksu Cywilnego.
- Odbiorcami Pana(ni) danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 701? 705 Kodeksu Cywilnego ( Dz. U. 1964 nr 16 poz. 93).
- Pana(ni) dane osobowe będą przechowywane, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.
- Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach Kodeksu cywilnego, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Kodeks cywilny.
- W odniesieniu do Pana(ni) danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.
- Administrator nie przewiduje przekazywania Pana(ni) danych do państwa trzeciego, ani organizacji międzynarodowej w rozumieniu RODO.
- Posiada Pan(ni):
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pana(ni) dotyczących,
b.na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pana(ni) danych osobowych,
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO*,
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pana(ni), że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
- nie przysługuje Panu(ni):
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
Szczegółowe informacje na temat Ochrony Danych zamieszczamy w Polityce Prywatności dostępnej w naszej placówce oraz na naszej stronie internetowej.
Załącznik nr 1 ? Oferta cenowa.
Załącznik nr A ? Zestawienie rodzajowo ? ilościowe- wartościowe.
Załącznik nr 2 ? Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne.
Załącznik nr 3 – Oświadczenie o spełnieniu koniecznych wymagań higieniczno – sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością.
Załącznik nr 4 ? Istotne postanowienia umowy- wzór umowy.
Dyrektor Domu
mgr Katarzyna Piotrkowska
Załącznik Nr 1
?????????????? ?………………………………….
Pieczęć Wykonawcy (miejscowość, data)
OFERTA CENOWA
DANE DOTYCZĄCE WYKONAWCY:
NAZWA WYKONAWCY: ????????????????????????????…………………… ADRES: ????????????????????????????????????…………………. TELEFON: ????????……… FAX: ???????……….. E-mail : ????????????.. NIP ??????????????……….. REGON ??????????????????… NR RACHUNKU BANKOWEGO ?????????????????????????………………………………………………………………. |
Niniejszym składam ofertę na:
dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Bielawkach na rok 2020, na warunkach opisanych w Zapytaniu Ofertowym.
Wartość ofertowa przedmiotu dostawy zgodnie z Załącznikiem A wynosi:
Wartość netto ?????????????????????. zł
Słownie ????????????????????????????????????………..
Wartość brutto ???????????????????..? zł
Słownie????????????????????????????????????………?
Do niniejszego formularza dołączam:
1) Wypełnione zestawienie rodzajowo ? ilościowo ? wartościowe. – Załącznik A
2) Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne ? Załącznik nr 2.
3) Oświadczenie o spełnieniu koniecznych wymagań higieniczno – sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością – Załącznik nr 3.
- Oświadczam, że zawarte w Zapytaniu Ofertowym w Załączniku 4 istotne postanowienia umowy ? wzór umowy, zostały zaakceptowane i zobowiązuję się w przypadku wyboru oferty, do zawarcia umowy na warunkach określonych w wymienionym załączniku, w miejscu i terminie wyznaczonym przez Zamawiającego.
?………………………………………………… ?……………………………………………
(miejscowość, data) (podpis i pieczątka Wykonawcy)
Załącznik nr 2
?……………………………………
(pieczęć firmowa)
OŚWIADCZENIE
o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne
Nazwa Wykonawcy: ?……………………………………………………………………………………….
Adres Wykonawcy: ?…………………………………………………………………………………………
Nr tel./fax: ?……………………………………………………………………………………………………
Przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zapytania ofertowego na: dostawę produktów zwierzęcych, mięsa oraz produktów mięsnych spełniam/spełniamy* warunki udziału w postępowaniu i oświadczam/oświadczamy*, że:
1) posiadam kompetencje i uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej jakie przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
2) moja sytuacja ekonomiczna gwarantuje wykonanie zamówienia i posiadam dostęp do niezbędnej ilości środków, jakie wymaga Zamawiający dla bieżącej realizacji zamówienia.
3) posiadam zdolności techniczne i zawodowe niezbędne do prawidłowej realizacji zamówienia.
?…………………….., dnia ?…………… 2019r.
?…………………………………………
(podpis i pieczęć osoby upoważnionej)
- niepotrzebne skreślić
Załącznik nr 3
OŚWIADCZENIE
Zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006r. Nr 171 poz. 1225, z późn. zm.) oświadczam, że spełniam konieczne wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością.
?…………………….., dnia ?…………… 2019r.
?…………………………………………
(podpis i pieczęć osoby upoważnionej)
PLIK KALKULACYJNY DO POBRANIA – Załącznik A – zest. mięsa, wędlin 2020r